Rólunk

Néhány szó magunkról.
Szakmai múltunk 1986-ig tekint vissza. Villanymotor és hegesztő traszformátor tekercseléssel kezdtük tevékenységünket, majd 2002-ben berendezkedtünk hálózati toroid transzformátorok gyártására amit később kiegészítettünk osztott csévetesttel készült biztonsági leválasztó transzformátor gyártással.

 • Mi is a hálózati transzformátor?
  A hálózati transzformátor egy olyan szerkezet, ami a hálózati feszültségből olyan feszültséget állít elő, ami különböző készülékek működtetéséhez szükséges. Üzemi frekvenciájuk 50-60Hz.
  A transzformátorral szembeni legfontosabb kívánalom, a legminimálisabb veszteséggel járó elektromos energia átalakítása. Erre legjobb megoldás a toroid transzformátor.
   
   
 • A toroid transzformátor
  Alkalmazási területe igen széleskörű. Kis helyigénye, egyszerű rögzítése és kis üresjárati áramfelvétele miatt népszerű a felhasználók körében. Kínálatunkban szinte minden méretű toroid megtalálható. Egyedi igényeket is teljesítünk, akár egy darab esetében is. A tervezést ingyen végezzük. A trafók CE jelzéssel vannak ellátva.
  Minden transzformátorba 133C-fokos hőbiztosítékot építünk be.
  Alkalmazott szabványok és EK. direktívák: MSZ-EN 60950, 50360. 50081-1-2.
 • A biztonsági leválasztó transzformátor
  Bizonyos készülékekbe kizárólag osztott csévetestre tekercselt transzformátort szabad beépíteni.
  Pl.: Orvosi műszerek, kozmetikai készülékek, stb. Ezt pl. az un. E I vasmaghoz gyártott csévetesttel lehet megoldani.
  Itt a primer és a szekunder tekercs nem egymás fölött, hanem egymás mellett helyezkedik el. Emiatt az átütési szilárdsága rendkívül nagy.